Tips voor een eerste date

Het is eindelijk zo ver: ze wilt met je afspreken. Je hebt toch maar mooi een afspraakje geregeld met die leuke vrouw. Jullie eerste date is in zicht, maar hoe pak je dit aan? Dit kan natuurlijk ontzettend spannend zijn en daarom willen wij je met deze blog klaarstomen voor een perfecte eerste date, met eerste date tips.

Mindset

Veel mannen gaan de mist in als het gaat om hun mindset. Ze hebben de neiging, voornamelijk als de date behoorlijk aantrekkelijk is, om meteen voor het einddoel te willen gaan. Dat de vrouw meteen geïnteresseerd in hem is, is iets wat elke man meteen wilt bereiken. Tevens wensen ze een date die romantisch, spannend en broeierig is. Maar waarom is dit de verkeerde mindset?

Een date is tweerichtingsverkeer. Het is de bedoeling dat beide betrokkenen elkaar rustig leren kennen, erachter komen hoe de ander is en of er überhaupt wel meer in zit dan deze date. Veel mannen vergeten zichzelf af te vragen wanneer het om een oogverblindende, interessante vrouw gaat, of zij zelf wel geïnteresseerd zijn in de desbetreffende vrouw. Een van de eerste date tips is dus dat ze voor zichzelf moeten uitmaken of zij wel geschikt is als potentiële date of partner.

Hoe en waar afspreken?

Hierboven hebben we besproken dat mannen niet teveel in één keer moeten willen en dat ze ook voor zichzelf moeten bedenken wat zij nu eigenlijk willen bereiken met deze date. De volgende stap is: hoe en waar heb je die eerste date? Het is de bedoeling dat je niet teveel druk legt op de ander. Een tip voor een eerste date is dat je niet te erg moet aandringen. Zo zal het contact en de eerste date makkelijker verlopen. Bovendien kom je ook raar, maar vooral wanhopig over als je teveel tijd, moeite en energie steekt in iemand die je nog niet echt kent. Een eerste date tip over waar je het beste kunt afspreken is ergens waar je relaxt kunt zitten. Ga ergens koffie drinken in bijvoorbeeld een cafeetje overdag.

Belangrijke tips voor een eerste date

De cruciale tips voor een eerste date zijn als volgt:

  • Lichaamstaal: vermijd de sollicitatiegesprek setting. Als je ten opzichte van elkaar in een hoek van 90 graden gaat zitten, ben je niet gedwongen om elkaar continue aan te kijken.
  • Aandacht geven: luister naar wat je date te zeggen heeft. De basis van een goed gesprek is een combinatie van interesse tonen en aandachtig luisteren naar wat er nou eigenlijk wordt gezegd.
  • Kom op tijd! Laat je date niet wachten, dat is een afknapper.
  • Warm sociaal op: om makkelijk te kunnen praten met je date, moet je sociaal opgewarmd zijn. Klets vooraf je date met mensen, bel met vrienden, enzovoort om in een zogenoemde 'social flow' te komen.
  • Spreek niet meteen een vervolgdate af. Dat kan wanhopig of claimerig overkomen. Laat het gebeuren.

Hopelijk helpen deze tips voor een eerste date jou aan een onvergetelijke, gezellige date.