Onzekerheid overwinnen

Onzekerheid overwinnen doe je niet zo maar. Het lijkt een paradoxaal probleem, je wilt van je onzekerheid afkomen, maar je mist het vastberadenheid om er wat aan te doen. Zelfverzekerdheid bestaat uit capaciteiten (iets goed kunnen) en een optimistisch zelfbeeld, maar dikwijls ontbreekt het aan de informatie en vaardigheid om meer zelfverzekerdheid te kweken en onzekerheid weg te nemen.

Zelfvertrouwen vergroten

Veel mensen blijven in een negatieve spiraal zitten. Als jij je daar niet van welbewust bent dan blijf je cirkeltjes lopen en zal je gedrag tot steeds dezelfde resultaten leiden. Wanneer je vastzit dan is het goed om een beroep te doen op een coach zelfvertrouwen of om een zelfvertrouwen training te volgen. Je zelfvertrouwen vergroten is de beste manier om onzekerheid te overwinnen.

Zoek hulp

Assistentie verzoeken is echter ook niet makkelijk. Het liefst willen we alles zelve doen, maar waarom zelf het wiel uitvinden als er mensen zijn die het pad al bewandeld hebben? De kosten voor een zelfvertrouwen traject zijn niet altijd hoog en je investeert in jezelf als je stappen onderneemt om je onzekerheid te overwinnen. Het probleemgeval dat bij mensen met onzekerheid zich vaak afspeelt is teveel controle. Het gaat bij onzekerheid overwinnen vaak om intelligente mensen die een beter leven voor zichzelf willen, maar daarbij teveel invloed uitoefenen. Wanneer je teveel het leven probeert te beheersen dan resulteert dat tot angst. Je hebt namelijk helemaal geen controle in dit leven, maar dat is een realisatie of inzicht dat soms moeilijk te bereiken is.